La Ciudad Inmortal

12874118ESTA NO ÉS LA GLORIETA QUE ENS MEREIXEM 

    El govern segregacionista popular ha anunciat la inauguració de La Glorieta de Sagunt. Poques vegades he sentit tanta vergonya i indignació. Com és possible que pretenguen fer-se la foto davant d’una obra inacabada, i més encara quan és la principal plaça de la ciutat? No ens mereixem una altra cosa? Ja fa més d’un any des del Bloc proposàrem una reforma d’esta emblemàtica àrea que tinguera en compte l’opinió dels veïns, però ens contestaren que era una plaça més i que no mereixia una atenció especial. Per tant no és casualitat el resultat, sinó conseqüència d’una política premeditada.

    Alguns ciutadans pensaran que no està acabada perquè no els ha donat temps, a pesar de les presses d’última hora. No és esta la causa, és molt pitjor, van deixar fora del projecte la zona del “terraet”. Per què? Inexplicablement només van assignar 880.000 euros, una quantitat ridícula, dels més d’11.300.000 del Plan E de l’estat per a promocionar l’ocupació. Este equip de govern està enganyant als veïns amb un concepte totalment injust que denominen proporcionalitat i que està generant una indecent desproporció entre els nuclis de població, com mai no s’havia vist en esta ciutat. Com ha declarat un destacat membre del govern municipal, si no hi ha segregació la ciutat històrica ha de pagar-ho.

    Potser el més greu és que s’ha desaprofitat l’ocasió per a construir un pàrquing subterrani que solucione definitivament els problemes d’aparcament i el trànsit de Ciutat Vella. Des del Bloc impulsàrem unes cates arqueològiques que en cap cas van descartar la compatibilitat de les restes trobades amb el pàrquing. De fet, usant només el 70% de la superfície, es podien crear 556 places en dos plantes. De fet, les restes aparegudes a l’Av. del País Valencià eren més importants i no impediren les obres subterrànies. És més, paradoxalment s’ha dissenyat La Glorieta com si baix hi haguera un pàrquing, ja que els escassos arbres i especialment les palmeres reutilitzades no necessiten massa profunditat de terra.

    Per altra banda, no s’ha aprofitat l’oportunitat per a posar en valor una part dels murs del convent de Sant Francesc o altres de les restes trobades, sinó que a més la part superior de la cisterna pròxima a Correus ha sigut destruïda. I precisament no s’ha abordat el problema de l’edifici d’esta entitat que tant destorba en la nostra plaça.

    A última hora han intentat acallar les múltiples crítiques que han rebut per la falta de vegetació plantant vint o trenta arbres que no estaven en el projecte, alguns pegats a les fonts. No sabem el resultat d’esta improvisació, però ens fa la impressió que en les hores de sol la plaça estarà deserta. A no ser que decidim banyar-nos en alguna de les tres fonts de què està dotada. Sincerament pensem que amb el problema d’aigua que patim amb una seria suficient.

    Alguns curiosos s’hauran  preguntat per l’edifici acristal.lat. Es tracta d’una cafeteria, però sorprenentment no pot començar a funcionar perquè no disposa de serveis públics. Ni tan sols s’ha iniciat el procés de concessió pública de l’explotació, un tema que no se soluciona en quatre dies.

    Per si fóra poc, esta obra, com ha passat en altres, no ha servit per a crear treball entre els nostres parats. Hi ha hagut alguns dies en què  treballaven trenta persones i només dos o tres eren del municipi. És un misteri, perquè esta ciutat té una taxa de desocupació superior a la mitjana i segur que trobaríem centenars de persones necessitades, disposades i capacitades per a fer este treball.

    La reponsabilitat no és dels autors del projecte, ni de l’empresa constructora. És tota dels membres d’un govern que pretenen compensar la impossibilitat de la segregació amb polítiques de desequilibri, i que li han dedicat a La Glorieta un pressupost tan escàs que era difícil fer una altra cosa, un pressupost tan insuficient que ni tan sols ha prestat per acabar-la. Potser esta obra és una demostració de menyspreu que pot servir per a calcular fins a on estan diposats a aguantar els ciutadans. 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: